Tisztelt Szülők!
Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Kormány 2021. június 9-én döntése alapján, a 12. életévet betöltött gyermekekoltása megkezdődik Magyarországon, Pfizer vakcinával.
Kérjük, amennyiben Ön gyermekének szeretne oltást igényelni, éljen a lehetőséggel!
Mindehhez szükséges, hogy gyermekét regisztrálja a www.vakcinainfo.gov.hu oldalon. A regisztráció pár percet vesz igénybe, érvényes e-mail cím szükséges hozzá.
Az érvényes regisztrációval rendelkezők számára megnyílik a lehetőség az oltópontokon meghirdetett online foglalórendszeren keresztül időpontfoglalásra. Ezt a www.eeszt.gov.hu oldalon tehetik meg. A szabad időpontok közül, országosan bármelyik helyszínt választhatják.
Javasoljuk, hogy az oltás felvételének helyszínét úgy válasszák ki, hogy az ismétlő oltásra (35 nap múlva) is ugyanazon oltóponton fognak lehetőséget kapni.
Fejér Megyében aktuálisan tervezett oltási napokról honlapunkon is tájékozódhat.
A regisztráció idejétől számítottan (eddigi tapasztalat szerint) 2-3 napon belül nyílik lehetőség a foglalásra. A regisztráció érvényességét a https://vakcinareg.neak.gov.hu/regisztracio/ oldalon ellenőrizhetik. Csak érvényes regisztrációval lehet időpontot foglalni.
Az oltás elvégzéséhez szülői hozzájáruló nyilatkozat szükséges, tekintettel a gyermek életkorára. A nyilatkozat letölthető lesz a www.koronavirus.gov.hu oldalról, a tájékoztatók menüpontban.
Kérjük, az oltáskor vigyék magukkal a kitöltött nyilatkozatot az ügyintézés meggyorsítása érdekében.
 
Segítő együttműködését megköszönöm!
 
Székesfehérvár, 2021. június 10.
                                                                                  Fejér Megyei Oltási Munkacsoport