Az őszi hűvös, borongós időjárás hangulata nem jellemezte iskolánk mindennapjait ebben a hónapban sem. A tanulás mellett kulturális programok, játékos feladatok színesítették a dolgos hétköznapokat. A már hagyománnyá vált rendezvényeink továbbra is megvalósíthatók a digitális eszközök nyújtotta lehetőségekkel. A délutáni foglalkozások jó lehetőséget adnak az élmény alapú ismeretszerzésre. 

3
A „Libás napok” elnevezésű program keretében a gyerekek felelevenítették a Márton naphoz kapcsolódó legendákat, hagyományokat.
1
Az IKT eszközök alkalmazása remek lehetőséget biztosít digitális kompetenciáik fejlesztésére, a játékos tanulás megvalósítására. A kézműves foglalkozások során változatos technikák alkalmazásával szebbnél-szebb alkotásokat készítettek az osztályok, melyek az iskola folyosóján kerültek kiállításra, felölelve a Márton naphoz kapcsolódó eseményeket, szimbólumokat.
2
A kiállítás lehetővé teszi, hogy egymás munkáját is megcsodálják a gyerekek.

 

A tanulók értékrendjének kialakítása során kiemelten fontos, hogy óvják, tisztán tartsák közvetlen és közvetett környezetüket. Az őszi időszakban iskolánk udvarának szebbé tétele a gyerekek közreműködésével valósult meg. Azáltal, hogy aktív részesei voltak a munkának,  az elért eredmény megbecsülendő értékké vált számukra.

A környezettudatosság kialakítása folyamatosan jelen van a nevelő munka során.

Az ősz beköszöntével a madarak etetése folyamatos feladatot jelent alsós tanulóink számára. Feladattudatuk megerősítésben, felelősségtudatok kialakításában fontos szerepe van annak, hogy ősztől, egész télen át gondoskodnak a madarak ellátásáról.

4

 

 

                                                                                                   Pap Erika