Január

 

A téliszünet nyújtotta feltöltődés után, januárban a tanulás kapta a főszerepet, hiszen a félév közeledtével tanulóinknak számot kell adniuk megszerzett tudásukról. A félév eredményei rámutatnak, hogy mely területeken kell tanulóinknak fejlődniük, mely képességeik kiemelkedők, melyekre építeni tudunk. Fontos a pozitív megerősítés mellett a hiányosságok okainak feltárása, hogy jobb eredményekre sarkalljuk őket.  Pedagógusaink számára pedig iránymutatást adnak a pedagógiai munka további tervezését illetően.

Fontos időszak ez nyolcadikos tanulóink életében is, hiszen a továbbtanulás jelentős mérföldkő életükben.

A komplex pedagógiai munka fontos része a szociális kompetenciák fejlesztése, melyhez remek lehetőséget biztosítanak hagyományossá vált kulturális és szabadidős programjaink. Törekszünk rá, hogy tanulóink minél több élménnyel gazdagodjanak, melyek hozzájárulnak személyiségük kibontakoztatásához, kortárs kapcsolataik megerősítéséhez. Január A  hóemberek világnapjához kapcsolódóan iskolán hagyományos programjává vált a „Havas vigasságok” kézműves verseny, mely az idei évben is nagy sikert aratott tanulóink körében. Változatos technikák alkalmazásával készültek  szebbnél-szebb alkotások, iskolánk falai közé csempészve a tél csodáit, havas hangulatát.  

A versenymunkák díjazásra kerültek, alsós és felsős kategóriában, s több tanuló különdíjban is részesült.

Alsós évfolyam:

  1. helyezett: 2-5. autista csoport 
  2. helyezett:  1-2. osztály
  3. helyezett: 3-4.osztály

 

Felsős évfolyam:

  1. helyezett: 7. osztály 
  2. helyezett: 9. E osztály
  3. helyezett 11. b.osztály

 

Minden évben megemlékezünk a magyar kultúra napjáról. A tanulók osztályfokához, előzetes ismereteihez illeszkedve valósult meg a program. Ráhangoló bemutató megtekintését követően az kisebb diákjaink rajzokat készítettek, a nagyok kvíz-, és szókereső feladatokon keresztül elevenítették fel ismereteiket.

 

Képek a galériában megtekinthetők.