A téli szünet, a család körében töltött ünnepek mindenki számára meghozták a várva várt pihenést, feltöltődést, hogy aztán januárban újult erővel kezdhessük meg a munkát.

A félév közeledtével a tanulás kapja a főszerepet, hiszen ilyenkor a megszerzett tudásokról adnak számot tanulóink. Az elmúlt időszak nemcsak az új ismeretek elsajátításáról szólt, hanem a digitális oktatás során felmerülő hiányosságok pótlásáról, az ott szerzett tudás megerősítéséről is.

Nyolcadikos tanulóink már a továbbtanulási lehetőségeket latolgatva tervezgetik jövőjüket, hiszen ez fontos mérföldkövet jelent életükben.

A szociális kompetenciák fejlesztése éppoly fontos feladat, akárcsak a lexikális tudás megszerzése. Az elmúlt időszakban különösen nagy hangsúlyt kellett fektetni a kortárs kapcsolatok erősítésére a kulturális események, programok közösségformáló erejét kihasználva.

1

Január 22-én ünnepeljük a magyar kultúra napját, annak emlékére, hogy Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon tisztázta le a Himnusz kéziratát.  Iskolánkban ehhez a naphoz kapcsolódóan hagyománnyá vált az élményalapú, interaktív megemlékezés, melyen keresztül tanulóink megismerhetik kulturális gyökereiket.

2

 A digitális eszközök segítségével tettünk érdekes utazást a kultúra valamennyi ágát érintő csodálatos világba, nagy hangsúlyt fektetve a magyar kultúra sajátosságaira. A gyerekek méltó módon, kreativitásukat latba vetve rajzok segítségével fogalmazták meg, számukra mit is jelent a kultúra, a hagyományok őrzése.

3

Iskolánkban számos évről évre megrendezésre kerülő program színesíti a hétköznapokat, melyek során tanulóink élményeket gyűjtenek, fejlesztik kreativitásukat, bontogathatják önkifejezésük szárnyait.

 

4

Ezek közé tartozik a „Havas vigasságok” elnevezésű programunk, melynek keretében minden osztály szabadon választott technika segítségével mutathatta be, milyennek látják a tél csodáit, milyen érzéseket, hangulatokat vált ki belőlük ez az évszak.

 

Szebbnél szebb alkotások születtek, melyek iskolánk falain megelevenítették a havas téli napok hangulatát.                                  

 

 

Pap Erika