December az elcsendesedés időszaka. Az adventi hagyományok felidézése, a régi szokások felelevenítése összekapcsolja a múlt és a jelen értékeit. Rendhagyó volt az idei évben a készülődés, s talán mindannyian más lelkülettel vártuk a szeretet ünnepét. A rohanó világ kissé lelassult, s nagyobb hangsúlyt kapott az emberi kapcsolatok fontossága, az egymásra való odafigyelés.

A már hagyománnyá vált nagyszabású karácsonyi bemutató az idei évben nem kerülhetett megrendezésre, de iskolánk falait tanulóink munkái ünnepi díszbe öltöztették, s rendhagyó módon minden osztály becsempészte a karácsony csodáját a dolgos hétköznapokba. A gyerekek megtanulhatták, hogy az ajándék nem mindig kézzel fogható formában érkezik. Az együtt töltött idő, a közös élmények gyűjtése, felelevenítése különösen fontossá vált az elmúlt időszakban. A közösen készített dekoráció, a közös éneklések mind-mind hozzájárultak ahhoz, hogy advent valódi üzenetét megélhessék diákjaink.

1

Az 5-8. osztály egy pásztorjátékot felelevenítő rendhagyó videóval örvendeztette meg iskolánk közösségét.

2

December nemcsak az elcsendesedésről, hanem a jövőbe vetett hitről, új reményekről is szól. Az elmúlt időszak a szociális kompetenciánk fejlesztésén túl jó lehetőséget teremtett az együttműködési készség megerősítésére, az egymás iránti empátia kialakítására. Bízunk benne, hogy ez a pozitív személyiségformáló attitűd a későbbiekben is elkíséri tanulóinkat a mindennapi életük során.

„Nem időpont, vagy időszak a karácsony, hanem lelkiállapot. Békességben, jóakaratúan és könyörületesen élni- ez a karácsony igazi szelleme.”                                                                                                                                                        

       Calvin Coolidge

 

                                                                                                                                                                            Pap Erika